MZ Sivac

Министар просвете Младен Шарчевић посетио школу у Сивцу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас са својим сарадницима сивачку Основну школу „20. октобар“ где је са директором школе Ференцом Лендаком и општинским руководством на челу са председником општине Перицом Видекањићем,  разговарао о ситуацији и потребама ове васпитно образовне установе. Министар Шарчевић је том приликом упознао домаћине са активностима и мерама које предузима ресорно министарство у циљу обезбеђивања бољих услова за рад школа, као и са предстојећом реформом образовања.
Перица Видекањић, председник општине Кула упознао је министра са улагањима локалне самоуправе у образовање. Том приликом је указао на веома добру сарадњу са просветним радницима, како у МЗ Сивац, тако и у целој општини.


Сарадња локалних власти и школе ”20. октобар” у Сивцу један је од бољих примера сарадње који смо до сада видели, а посетили смо више од 60 градова и општина, рекао је после састанка министар Шарчевић.
”Установе које смо данас посетили високо су оцењене приликом спољашњег вредновања и спремне су за реформу која следи. Установама које остваре високе стандарде рада и квалитета закон ће омогућити много ширу аутономију”, поручио је министар.Након посете школи министар је обишао и предшколску установу Бамби вртић „Чувари осмеха“ где га је руководство Бамбија на челу са директорицом Весном Јововић упознало са радом ове предшколске установе, са бројем малишана и условима у којима установа ради. Делегација министарства у којој су још били и Александар Пајић, помоћник за средње образовање и васпитање и образовање одраслих и Марко Попадић, шеф кабинета, обишла је овај објекат, а на крају посете малишани су министру уручили поклоне као и написане жеље које би желели да им минстар оствари. Министар је захваљујући се на поклонима обећао да ће се трудити да испуни њихове жеље и уручио им поклоне које је министарство спремило за њих.

Vremenska Prognoza

1°C

Sivac

Oblačno

Vlažnost: 90%

Vetrovito: 11.27 km/h

  • 20 Jan 2018

    5°C 0°C

  • 21 Jan 2018

    2°C 0°C

Контакт

Месна заједница Сивац
Маршала Тита 197
25223 Сивац
тел:025/714-040, 025/711-131
ПИБ: 102120079
Мат бр:08005567
Email: office.mzsivac@gmail.com