MZ Sivac

Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio školu u Sivcu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas sa svojim saradnicima sivačku Osnovnu školu „20. oktobar“ gde je sa direktorom škole Ferencom Lendakom i opštinskim rukovodstvom na čelu sa predsednikom opštine Pericom Videkanjićem,  razgovarao o situaciji i potrebama ove vaspitno obrazovne ustanove. Ministar Šarčević je tom prilikom upoznao domaćine sa aktivnostima i merama koje preduzima resorno ministarstvo u cilju obezbeđivanja boljih uslova za rad škola, kao i sa predstojećom reformom obrazovanja.
Perica Videkanjić, predsednik opštine Kula upoznao je ministra sa ulaganjima lokalne samouprave u obrazovanje. Tom prilikom je ukazao na veoma dobru saradnju sa prosvetnim radnicima, kako u MZ Sivac, tako i u celoj opštini.


Saradnja lokalnih vlasti i škole ”20. oktobar” u Sivcu jedan je od boljih primera saradnje koji smo do sada videli, a posetili smo više od 60 gradova i opština, rekao je posle sastanka ministar Šarčević.
”Ustanove koje smo danas posetili visoko su ocenjene prilikom spoljašnjeg vrednovanja i spremne su za reformu koja sledi. Ustanovama koje ostvare visoke standarde rada i kvaliteta zakon će omogućiti mnogo širu autonomiju”, poručio je ministar.Nakon posete školi ministar je obišao i predškolsku ustanovu Bambi vrtić „Čuvari osmeha“ gde ga je rukovodstvo Bambija na čelu sa direktoricom Vesnom Jovović upoznalo sa radom ove predškolske ustanove, sa brojem mališana i uslovima u kojima ustanova radi. Delegacija ministarstva u kojoj su još bili i Aleksandar Pajić, pomoćnik za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih i Marko Popadić, šef kabineta, obišla je ovaj objekat, a na kraju posete mališani su ministru uručili poklone kao i napisane želje koje bi želeli da im minstar ostvari. Ministar je zahvaljujući se na poklonima obećao da će se truditi da ispuni njihove želje i uručio im poklone koje je ministarstvo spremilo za njih.

Vremenska Prognoza

1°C

Sivac

Oblačno

Vlažnost: 90%

Vetrovito: 11.27 km/h

  • 20 Jan 2018

    5°C 0°C

  • 21 Jan 2018

    2°C 0°C

Kontakt

Mesna zajednica Sivac
Maršala Tita 197
25223 Sivac
tel:025/714-040, 025/711-131
PIB: 102120079
Mat br:08005567
Email: office.mzsivac@gmail.com