u bodi Сентелекијеви дани у Сивцу

Сентелекијеви дани у Сивцу

0

Книжевна манифестација „Сентелекијеви дани“ која је посвећена успомени на Корнела Сентелекија, лекара, писца и преводиоца који је живео и стварао у Сивцу и ове године окупиће љубитеље књижевности, као и писце и преводиоце који стварају на српском и мађарском језику. Манифестација ће се одржати 18. и 19. октобра у просторијама Културно-просветног друштва „Корнел Сентелеки“ у Сивцу.

У оквиру манифестације биће отворена изложба слика Еме Пешти из Суботице, а у склопу књижевног програма биће представљена књига Ђезе Бордаша „Сећање на Сентелекија“, као и промовисан септембарски и октобарски број књижевног часописа „Хид“. На манифестацији ће бити додељена награда за уметничко стваралаштво „Корнел Сентелеки“ , као и награда “Босиљак” за преводилаштво. Након уручења књижевних награда биће организован културно-уметнички програм. Манифестација ће се у суботу завршити пологањем венаца на спомен плочу и на гроб Корнела Сентелекија, а током недеље 19. октобра биће такође организован културно-уметнички програм.

Сентелекијеве дане“ организује Културно-просветно друштво „Корнел Сентелеки“, а манифестацију је подржао Национални савет Мађара и покрајински секретартијат за образовање управу, прописе и националне мањине – националне заједнице.

Овде у целости можете прочитати програм књижевне манифестације “Сентелекијеви дани”

Share.

Comments are closed.