u bodi Посета ђака Основне школе“ 20.октобар“ Месној заједници

Посета ђака Основне школе“ 20.октобар“ Месној заједници

0

У четвртак, 06.04.2016. године, Месну заједницу Сивац су посетили Ученици II4 заједно са директором школе Ференц Лендаком и учитељицама Биљаном Бајчетић и Маријом Мандић , где су изразили жељу да се и локална самоуправа укључи у пројекат „Дан планете земље-теренска настава“. Ученици су секретару Месне заједнице, Бобану Дамјановићу, испричали да желе да Дан планете Земље проведу у природи на Малом Стапару и да га обележе кроз различите активности.

Амбијенталном наставом ће обрадити садржаје из екологије у корелацији са редовним наставним предметима. Ученици су испричали да желе и друге да позову да се одговорно понашају у природи и према њој и из тог разлога су дошли да им локална заједница пружи подршку у ширењу еколошке свести.

Како је ово пројекат на нивоу региона јер у њему учествују и школе из Врања и Крушевца (Србија), Цазина и Добоја (БИХ), Подгорача (Хрватска), Скопља (Македонија), Кошеца (Словачка) ученици ИИ4 желе да на најлепши могући начин представе себе, школу и своје место. Секретар МЗ је пажљиво саслушао ученике и обећао им пуну подршку у реализацији пројекта. Сусрет је протекао у веома пријатној атмосфери и разговору. За крај посете фотографије за успомену и позив ученика да им се придружимо у природи.

 

Share.

Leave A Reply