u bodi Министар просвете Младен Шарчевић посетио школу у Сивцу

Министар просвете Младен Шарчевић посетио школу у Сивцу

0

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас са својим сарадницима сивачку Основну школу „20. октобар“ где је са директором школе Ференцом Лендаком и општинским руководством на челу са председником општине Перицом Видекањићем,  разговарао о ситуацији и потребама ове васпитно образовне установе. Министар Шарчевић је том приликом упознао домаћине са активностима и мерама које предузима ресорно министарство у циљу обезбеђивања бољих услова за рад школа, као и са предстојећом реформом образовања.
Перица Видекањић, председник општине Кула упознао је министра са улагањима локалне самоуправе у образовање. Том приликом је указао на веома добру сарадњу са просветним радницима, како у МЗ Сивац, тако и у целој општини.

Сарадња локалних власти и школе ”20. октобар” у Сивцу један је од бољих примера сарадње који смо до сада видели, а посетили смо више од 60 градова и општина, рекао је после састанка министар Шарчевић.
”Установе које смо данас посетили високо су оцењене приликом спољашњег вредновања и спремне су за реформу која следи. Установама које остваре високе стандарде рада и квалитета закон ће омогућити много ширу аутономију”, поручио је министар.

Након посете школи министар је обишао и предшколску установу Бамби вртић „Чувари осмеха“ где га је руководство Бамбија на челу са директорицом Весном Јововић упознало са радом ове предшколске установе, са бројем малишана и условима у којима установа ради. Делегација министарства у којој су још били и Александар Пајић, помоћник за средње образовање и васпитање и образовање одраслих и Марко Попадић, шеф кабинета, обишла је овај објекат, а на крају посете малишани су министру уручили поклоне као и написане жеље које би желели да им минстар оствари. Министар је захваљујући се на поклонима обећао да ће се трудити да испуни њихове жеље и уручио им поклоне које је министарство спремило за њих.

Share.

Comments are closed.