u bodi Отворен шалтер „Поштанске штедионице “ у Сивцу

Отворен шалтер „Поштанске штедионице “ у Сивцу

0

Након што су четири године били без могућности да у свом месту обављају банкарске послове,становници Сивца коначно имају разлога за задовољство. Наиме, 27. септембра у овом месту је отворен самостални шалтер Банке „Поштанска штедионица“, па житељи Сивца више не морају да одлазе у Сомбор или Кулу како би обавили банкарске трансакције. Присутним грађанима, али и медијима обратио се и магистар Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке „Поштанска штедионица“ .

– Банка „Поштанска штедионица“ већ неколико година шири своју пословну мрежу и овај шалтер је 154 организациони облик. Наравно, он много значи за насеље Сивац, а овим само настављамо нашу акцију под слоганом „Још ближи вама“ како би нашим клијентима, а имамо их милион и по са активним текућим рачунима били што доступнији. Сада смо у завршним преговорима око развоја нових технологија и са Народном банком ћемо врло брзо издати и нову пост кард картицу која ће омогућити нашим клијентима који имају зараде или пензије да могу преко великих трговачких ланаца, што ћемо ми обезбедити, да у наредном периоду купују производе и плаћају услуге – рекао је магистар Кекић.

У присуству великог броја грађана, као и представника локалне самоуправе на челу са председником општине Перицом Видекањићем, и уз пригодан културно-уметнички програм који су извели фолклораши сивачког Дома културе, симболичним пресецањем врпце, шалтер Банке Поштанска штедионица, свечано је отворио председник Скупштине општине Кула Велибор Милојичић.

– Ако се има у виду податак да у Сивцу четири године нисмо имали ни експозитуру ни шалтер ни једне банке јасно је да је ово значајан догађај за наше место. Више од хиљаду пензионера, велики број регистрованих пољопривредних газдинстава, велики број предузетника, велике компаније,јавна предузећа нису имали где у свом месту да обаве елементарне ствари у двадесет и првом веку које се подразумевају типа да уплате пазар, подигну пензије, да плате рачуне, тако да је веома значајно отварање шалтера Банке Поштанска штедионица, јер значајно подиже квалитет живота и олакшава живот нашим суграђанима. Ја сам због тога посебно срећан, јер сам из Сивца, а овом приликом морам да се захвалим, пре свега предсенику Општине Перици Видекањићу од кога сам имао пуну подршку за реализацију овог пројекта, а онда и комплетном руководству Банке Поштанска штедионица, на челу са магистром Кекићем јер су већ након првог контакта препознали проблем и урадили су све да тај проблем заједничким снагама решимо – рекао је председник СО Кула Велибор Милојичић.

Отварањем овог шалтера не завршава се ширење Банке Поштанска штедионица у кулској општини, а председник Извршног одбора ове банке магистар Бојан Кекић је најавио да у наредном периоду бити отворен и пословни објекат у Кули.
Ђ.Бојанић

Share.

Comments are closed.