u bodi Додела Плакета истакнутим грађанима Сивца

Додела Плакета истакнутим грађанима Сивца

0

Поводом 20. Октобра – Дана ослобођења Сивца, председница Савета МЗ Сивац Татјана Мрдак, у пратњи секретара Бобана Дамјановића и заменика председнице савета Горана Влаховића, члановима Савета и многобројним гостима положила је цвеће на споменик палим борцима.

Том приликом је Горан Влаховић, наставник историје, присутне подсетио на чињенице из наше богате историје и закључио да „једна од највећих жртава једног човека је жртва за домовину”.

Након полагања цвећа, у просторијама МЗ Сивац је одржан пријем и додела Плакета истакнутим грађанима Сивца.

Председница Татјана Мрдак још једном је поздравила присутне и упознала их са иницијативом секретара Дамјановића коју је прихватио и Савет МЗ да се сваке године на скроман начин награде истакнути сивчани који су прави амбасадори нашег места, како у општини Кула тако и шире.

Плакета за допринос у домену науке је додељена др. Тамари Илић, доценткињи запосленој на Катедри за паразитологију Факултета ветеринарске медицине, Универзитета у Београду. Том приликом др. Тамара Илић је поклонила својим сивчанима књиге са посветом, међу којима је и Монографија Факултета ветеринарске медицине 1936 -2016, а које ће се налазити у библиотеци у Сивцу.

Плакету за животно дело добио је Милорад Вучелић који је због професионалних обавеза био одсутан.

Најуспешнијим мушким и женским спортским колективима ЖФК  “Полет” и Рукометном клубу “Сивац 69” додељене су Плакете за развој спорта.
Плакету је добила и Маја Шћекић – кошаркашица која је прва сазнања, вештине и технике из кошарке развила у сивачком кошаркашком клубу. Маја је прва сивчанка која је наступала за репрезентацију, а данас је у Мађарској и игра за КСЦ Сзексзáрд.
Пчеларском друштву „Сивац“ додељена је Плакета за активности и заслуге у развоју пчеларства.

После доделе Плакета, присутнима се још једном обратио секретар Дамјановић који је честитао Дан школе Лендак Ференцу, директору ОШ „20 октобар“ у Сивцу, а затим изложио планове везане за будућност Сивца, након чега је уприличен коктел за присутне.

Share.

Comments are closed.