u bodi Писмо захвалности проф.др. Тамаре Илић

Писмо захвалности проф.др. Тамаре Илић

0

20. октобра, на Дан ослобођења Сивца, уручене су Плакете истакнутим грађанима овог места. Плакета за допринос у домену науке припала је проф. др. Тамари Илић, чије Вам писмо захвалности преносимо у целости:

Председници Савета МЗ Сивац, Татјани Мрдак
Секретару, Бобану Дамјановићу
Мојим драгим сивчанима

Овим путем желим да се захвалим за предиван дочек, који сте нам организовали поводом 20. октобра – Дана ослобођења Сивца, када је уприличена додела Плакета свима нама, које сте ви препознали као истакнуте.
Хвала за уложени труд, одвојено време и указану пажњу!
Организација пријема је била на завидном нивоу, управо онако како и доликује врхунским домаћинима, какви су људи из Сивца.
После 20 година рада и каријере на Универзитету у Београду, мени лично је била посебна част примити признање ове врсте, јер је од мојих уважених и драгих сивчана! И зато уручена Плакета за допринос у домену науке за мене има велику и немерљиву специфичну тежину.
Тог петка, 20.октобра, било је посебно задовољство све вас поново видети и бити окружен људима који те поштују, разумеју, осећају и воле… Јер, ЧОВЕК ЈЕ ТАМО ГДЕ МУ ЈЕ СРЦЕ! А ја сам тог дана била међу својима, тамо где и припадам.
Ове редове захвалности вам пишем, не као универзитетски професор, већ као некадашњи ђак Основне школе „20. октобар“ у Сивцу. На ту чињеницу сам посебно поносна, јер је ова школа изњедрила много изузетних ученика и људи, који нису заборавили одакле су. И хвала Богу да је тако!
Са најлепшим освртом на дане свог осмогодишњег школовања, имам потребу да у овом писму споменем имена, свих својих учитеља, наставника и професора, који су појединачно и заједно дали огроман и непроцењив допринос у мом образовању и васпитавању.
У то име, захваљујем се врхунским педагозима и изнад свега, људима, чија имена увек са поносом изговарам и спомињем, а то су:
Велимир и Љубица Вуковић
Мирко и Вера Џувер
Миливоје и Олга Кувељић
Добрила Потпара
Ђурица Раонић
Јован Вагић
Рајко и Ангелина Чабаркапа
Зора Стојић
Гордана Петровић
Светозар Чепић
Рајко Ћук
Божидар Спасић
Радмила Бојић
Александар Марковић
Љубица Ергарац
Петар Нинковић и
Драго Старчевић

Драги моји учитељи, наставници и професори, хвала вам за сву људску и професионалну пажњу, као и посвећеност, коју сте ми пружили током школовања! Хвала вам што сте, после мојих родитеља, били следећи највећи ауторитети који су значајно предодредили тог мог даљег образовања и утицали на моје исправне изборе, одлуке и опредељења!
Драги моји сивчани, вама посебна захвалност!
„Нека вам светлост сваког новог дана обасја душу оплеменивши је, а драги Бог нека вам подари све што немате, а желите, и нека сачува све што имате и волите!“

У Београду, 27. октобра, лета господњег 2017.

С поштовањем и од срца!
Проф. др Тамара Илић

 

Share.

Comments are closed.