u bodi Свечано отворена спортска хала у Сивцу

Свечано отворена спортска хала у Сивцу

0

Синоћ је исписана нова спортска страница у историји Сивца. На свечан начин је отворена новосаграђена хала, чему су, осим грађана овог места, присуствовали представници локалне, покрајинске и републичке власти. Прилика за отварање није могла бити лепша, полуфинале рукометног Купа Војводина. Сусрет рукометаша Сивца, јесењих првака у првој лиги и суперлигаша Спартак Војпут из Суботице.

Присутнима се прво обратио секретар МЗ Сивац, Бобан Дамјановић, рекавши да је ово за све Сивчане историјски дан, како због хале, тако и због полуфинала Купа. Он је подсетио и на велике спортске успехе покрајинског секретара за спорт и омладину, Владимира Батеза и министра за спорт и омладину, Вање Удовичића, који су освајачи олимпијских медаља.
Председник привременог органа општине Кула, Велибор Милојичић, није скривао велико задовољство што је Сивац коначно остварио сан великог броја генерација и добио спортску халу. Захвалио се присутнима на доласку и пожелео играчима велике резултате.

Владимир Батез пожелео је да се спорт у Сивцу развија на најбољи могући начин и да сва деца имају оптималне услове за тренирање и рекреацију.

Част да отвори халу припала је министру за спорт и омладину, Вањи Удовичић, који је рекао:

„Данас креирате спортску будућност и имаћете прилику да посматрате, као и вечерас, врхунски рукомет, али и врхунски спорт. Оно што је много важно јесте да сви водите рачуна о хали, да користите ову халу, да ваша деца овде крену у прве спортске кораке и да се рађају нови шампиони. Да ово користе сви из Војводине, да окупимо младе људе, да будемо успешни и да се угледамо на Владу, али и на све ове дивне рукометаше и да правимо нове спортске успехе. У години рекорда, у години оборених свих спортских резултатских рекорда, обарамо рекореде и по броју изграђене спортске инфраструктуре.“

Оно што је посебно важно истаћи јесте да је хала саграђена искључиво средствима локалне самоуправе и коштала је 100 милиона динара.

Share.

Comments are closed.