u bodi Почиње смотра драмског стваралаштва „Велимир Сандић Вељко“

Почиње смотра драмског стваралаштва „Велимир Сандић Вељко“

0

На смотри  драмског стваралаштва „Велимир Сандић Вељко“,  драмска остварења приказаће позоришни аматери из Руског Крстура, Црвенке, Крушчића, Куле и Сивца. Смотра ће се одржати  од  22. до 26. марта, а представе се играју на сцени Дома културе у Сивцу од 20 часова.

Предвиђено је да овај културни догађај отворе аматери Драмског студија АРТ из Руског Крстура.  Они ће одиграти представу „Враголанке девојке“ коју је на основу текста Наталије Уварове режирао Владимир Нађ-Аћим.

 У суботу, 23. марта на сцену излазе аматери Дома културе „Стеван Сремац“ из Црвенке. Црвенчани ће одиграти представу „Случајна смрт једног анархисте“ коју је написао Дарио Фо, а режирао Игор Павловић.

Представа „Наслијеђе“ Драмског студија „Луча“  из Крушчића, рађена према тексту Стевана Копривице и у режији Дејана Цицмиловића, биће изведена  у  недељу, 24. марта. 

Четвртог дана смотре, у понедељак, 25. марта аматери Културног центра Кула одиграће представу „Госпођица Јулија“ . Представу је на основу текста Аугуста Стриндберга режирао Фуад Табучић.

Завршне вечери Општинске смотре наступиће Драмски студио „Велимир Сандић Вељко“. Позоришна предствава  „ Власт“ рађена је  према тексту Бранислава Нушића и у режији Миливоја Млађеновића.

Организатор и домаћин смотре је Културно просветна заједница и Дом културе Сивац, а покровитељ је Општина Кула.

Share.

Comments are closed.