u bodi Најављене велике инвестиције у инфраструктуру

Најављене велике инвестиције у инфраструктуру

0

Потпредседница Владе и министарка за грађевинарсто, инфраструктуру и саобраћај  Зорана Михајловић са својим тимом, одржала је јуче у Апатину састанак са начелником Западнобачког управног округа, Душаном Марјаном и представницима локалних самоуправа  Сомбора, Куле, Апатина и Оџака. Како је истакла, потпредседница Владе желела је из прве руке да чује на који начин министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, може да помогне локалним самоуправама Западнобачког округа.  У складу са тим, договорени су конкретни кораци у спровођењу већ договорених пројеката. Само у области одржавања и реконструкције путева, на јучерашњем састанку је за 2019. и 2020. годину договорено улагање од 4,5 милијарде динара, а то није мали новац”, истакла је министарка Михајловић.

Према речима председника општине Кула, Дамјана Миљанића стижу добре вести за грађане општине Кула јер се у наредном периоду очекује почетак реализације више значајних пројеката у путну инфраструктуру.

„У току је израда пројектно – техничке документације за изградњу обилазнице за брзи моторизовани саобраћај деонице државног пута I реда Врбас-Кула, Сомбор, а за наредну годину је планирано да се издвоје средства у државном буџету за почетак реализације овог пројекта“, истиче Миљанић.

 „Овај пројекат је посебно важан за грађане наше општине, и то не само због то што ће то знатно скратити путни правац и убрзати промет роба, већ и због тога што ће на овај начин растеретити саобраћај кроз насељена места“, додаје Миљанић.

Поред изградње обилазнице,  он је најавио да ће ове радити комплетна реконструкција пута од улаза у Кулу из правца Црвенке од надвожњака до улаза у Врбас, као и изградња бициклистичке стазе од Куле до Сивца. Он је навео да ће се радити и  реконструкција и изградња треће траке на раскрсници у центру Црвенке, изградња фекалне канализационе мреже и пречистача у Сивцу, фабрике воде у Крушчићу и Руском Крстуру.

Такође, Миљанић је најавио улагања у железничку инфраструктуру. Наредне године ће почети  радови на реконструкције железничке пруге од Куле од Врбаса и реконструкције железничких станица у овим местима.

Посета потпредседнице Владе, потврда је најаве председника Србије, Александра Вучића, да ће Западнобачки округ бити у фокусу када је обнављање инфраструктуре у питању, као и то да се очекује убрзани развој  овог региона.

Share.

Comments are closed.