u bodi Председник Општине посетио вртић и школу у Сивцу

Председник Општине посетио вртић и школу у Сивцу

0

У вртићу “Чувари осмеха“ у Сивцу данас је обележен Светски дан здраве хране, те су том приликом вртић посетили председник општине Кула Дамјан Миљанић, секретар МЗ Сивац Бобан Дамјановић, помоћница председника Јелена Павков.

Како би и даље били у могућности да праве здраву храну, секретар МЗ Сивац Бобан Дамјановић је вртићу уручио блендер за кухињу као пригодан поклон, а како је изјавио, добра сарадња са вртићем се наставља.

Посету Сивцу, делегација је искористила и како би обишла радове који су у току у вртићу “Чувари осмеха“ у Сивцу, али и у Основној школи “20. октобар“. У вртићу се тренутно ради надстрешница како не би више кисла тераса, уједно и да би се отклонила опасност по децу када је хладно и клизаво.

Према речима директора Основне школе “20. октобар“ Ференца Лендака, 7. октобра је расписана јавна набавка за изградњу топлог ходника у згради у улици Маршала Тита 136, којом ће бити решен вишедеценијски проблем када деца више неће морати по снегу и киши да излазе напоље како би дошли у фискултурну салу. Отварање коверата са понудама планирано је за 7. новембар када ће се и кренути у реализацију овог пројекта. Средства за пројекат су обезбеђена из Покрајинског секретаријата за образовање која обухватају 90 одсто инвестиције, а осталих 10 одсто обезбеђује локална самоуправа. Следећи пројекат који се тиче школе планиран је за почетак следеће календарске године када се планира комплетно реновирање и адаптација зграде у Новом Сивцу.

Председник општине Дамјан Миљанић је истакао да су ови радови само испуњење онога што је обећано почетком године, када је рекао да ће ова и следећа година бити посебно посвећена инфраструктурном опремању школа у нашој Општини. Поред највећих радова који се очекују управо у Сивцу, очекују се радови на уређену и проширењу СТШ “Михајло Пупин“ у Кули, урађен је пројекат за халу Економске школе а припрема се документација за адаптацију старог дела  школе, а такође је подсетио и на радове који су већ завршени у школама у Крушчићу и ОШ “Петефи бригада“ у Кули. Оно што је битно, како је истакао, је то да школе буду проактивне, да иницирају шта би требало да се ради а Општина ће помоћи како би се урадили пројекти и обезбедити део средстава.

“Оно што ће бити уложено у школе у овој години, као и у наредној, биће реда величине неколико стотина милиона динара, то су озбиљна улагања али се ту неће стати већ ће се гледати да све школе у Општини буду покривене“ – закључио је Миљанић.

Share.

Comments are closed.