u bodi Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Бранислав Недимовић, посетио општину Кула

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Бранислав Недимовић, посетио општину Кула

0

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић посетио је данас општину Кула, где је разговарао са представницима локалне самоуправе и пољопривредним произвођачима из Крушчића и Црвенке, а у Сивцу је обишао АД „Бачка“.

Министар Недимовић и председник општине Кула, Дамјан Миљанић,  најпре су   посетили пољопривредна газдинства  Беле Папајчик у Крушчићу и Петра Зорића у Црвенки.  Тема разговора се односила на актуелно стање  у  пољопривреди  и подстицајне мере које пружа министарство.

Недимовић је  истакао да када су субвенције у питању преко 2,2 милиона евра је исплаћено у прошлој години на територији општине Кула, са преко 2000 поднетих захтева Управи за аграрна плаћања. Министар је изразио задовољство  данашњом посетом  јер су људи  показали да имају свест шта је посао државе, шта је посао произвођача, а шта је посао тржишта.

Недимовић је истакао да је ствар око закупа државног пољопривредног земљишта на дужи временски рок решена тако што су сточари добили земљу у закуп на 10 година, а ратари ће добити од следеће године од  4 до 8 година.

Share.

Comments are closed.