u bodi Почели радови у школи у Сивцу

Почели радови у школи у Сивцу

0

У Основној школи „20. октобар“ у старом делу Сивца данас су почели радови на реконструкцији зграде и зграде за спорт и физичку културу и доградњи топле везе.

Директор школе Ференц Лендак рекао је да су деца више од 50 година на часове физичког васпитања одлазила преко дворишта, а данас, захваљујући инвестицији од Покрајинског секретаријата за образовање у износу од скоро 8 милиона динара и локалне самоуправе, у износу од 800 хиљада, почињу радови на изградњи топлог ходника чиме ће се подићи квалитет наставе, на задовољство и ученика, наставника и свих запослених. Лендак је додао да је „Сомборелектро“ д.о.о Сомбор извођач радова, а да је рок за завршетак радова 31. март текуће године.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић је истакао да са овим радовима у Сивцу почиње и грађевинска сезона у општини Кула. Данас су почели радови на топлој вези, следеће недеље почињу радови на реконструкцији дечијег диспанзера у Сивцу, чија вредност радова је око 12 милиона динара, као и монтажа кошева у хали у Сивцу, а за месец дана се очекује расписивање јавне набавке, чиме се започиње процес велике реконструкције школе „20. октобар“ у новом делу Сивца, а вредност радова је око 400 милиона динара. Такође реконструкција пута Крушчић – Руски Крстур креће за отприлике месец дана, што је само почетак грађевинске сезоне у општини Кула, рекао је председник општине Кула Дамјан Миљанић.

извор: qmedia

Share.

Comments are closed.