u bodi Монографија као захвалност родном месту

Монографија као захвалност родном месту

0

Др Милорад Рајић из Новог Сада, иначе родом из Сивца, издао је Монографију под називом „Сивац 1547-2018. – ПОЉОПРИВРЕДА“. Како писац каже мотивација за писање и издавање ове књиге је, дуг према родном месту Сивац у којем је 11 година радио и пред крај једанаесте године магистрирао из области пољопривредних наука што му је послужило у научно истраживачком раду на Институту за ратарство и повртарство у Новом Саду. Књига на студиозан начин говори о географском положају Сивца, квалитету земљишта, развоју пољопривреде у периоду од 1547. до 2018. године, каналској мрежи, изградњи путева, са пуно података који говоре о Сивцу и сивачкој пољопривреди и дају немерљив допринос како у архивском делу, тако и у будућем развоју пољопривреде у сивачком атару заснован на искуствима и чињеницама.

Др Милорад Рајић је рођен 12. јула 1949. године у Сивцу. После завршене основне школе уписао је Огледну пољопривредну школу у Футогу и завршио као прва генерација ратарског одсека милиоративног смера. 1968. године уписује Пољопривредни факултет у Новом саду, група гајење њивског биља. Милорад Рајић је о теми пољског огледа магистрирао 1985. године.

Наредне године започиње рад на докторској дисертацији из области семенарства шећерне репе, који завршава 1993. године са тезом Утицај рокова сетве, начина ђубрења и наводњавања на принос и квалитет семена шећерне репе. Сада се налази на звању вишег научног сарадника из области семенарства шећерне репе.

Share.

Comments are closed.