u bodi Топли вод стављен у употребу у ОШ “20. октобар” Сивац

Топли вод стављен у употребу у ОШ “20. октобар” Сивац

0

Данас је у Основној школи „20. октобар“ у Сивцу на употребу предат топли вод који је повезао школски објекат са фискултурном салом. Реч је о згради школе која се налази у Старом Сивцу, поред православне цркве.

Симболичној предаји топле везе на употребу присуствовао је председник Општине Кула Дамјан Миљанић, који је рекао да је из Сивца и почела грађевинска сезона у 2020. години.

-Драго ми је што присуствујем отварању објекта који је урађен по најновијим стандардима енергетске ефикасности и који ће служити и ђацима и свима који користе спортску халу, рекао је Миљанић.

Педесетак година ученици из Сивца који су наставу похађали у овом објекту морали су до фискултурне сале да иду кроз двориште школе, по киши, блату, снегу. Изградњом топле везе тај вишедеценијски проблем је решен, па своје задовољство урађеним није скривао директор сивачке основне школе Ференц Лендак. Он је додадо да му је изузетно драго што су радови изведени на време и да су средства добијена од Покрајинског секретаријата за образовање и локалне самоуправе утрошени како треба и да ће сви моћи да се увере у квалитет извршених радова и новостворених услова.

Данашњем отварању новоизграђеног објекта у Основној школи „20. октобар“ у Сивцу уз председника општине Дамјана Миљанића и директора школе Ференца Лендака присуствовали су и Никола Жежељ, директор Развојне агенције Војводине, Јелена Павков, помоћница председника општине Кула и Бобан Дамјановић, секретар сивачке месне заједнице.

извор:qmedia

Share.

Comments are closed.