u bodi Сутра Дан жалости у општини Кула

Сутра Дан жалости у општини Кула

0

Поводом смрти председника Скупштине општине Кула Дамјановић Бобана, Општинско веће општине Кула, на данашњој седници прогласило је 27. јануар 2021. године (СРЕДА) за Дан жалости у општини Кула.

Тим поводом органи, организације и друга правна лица на територији општине Кула која истичу заставу, дужна су да у време Дана жалости заставу Републике Србије, заставу Аутономне покрајине Војводине, односно заставу општине Кула спусте на половину јарбола, односно копља. Радиодифузне организације за информисање на територији општине Кула дужне су да у својим програмима на Дан жалости:

· емитују Одлуку о проглашењу Дана жалости,

· уместо хумористичких, забавних, фолклорних и других емисија са забавном и народном музиком, емитују музику и емисије прикладне Дану жалости,

· ускладе програмску шему у време Дана жалости.

За време Дана жалости забрањено је емитовање народне и забавне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима.

Дан жалости у спортским халама, на стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или на пола копља заставе Републике Србије, заставе Аутономне покрајине Војводине, заставе општине Кула и заставе спортских клубова општине Кула.

Комеморативна седница поводом смрти Бобана Дамјановића, председника Скупштине општине Кула одржаће се у среду, 27. јануара 2021. године у 12 часова у Дому културе Сивац.

Share.

Comments are closed.