u bodi Одржана Комеморативна седница поводом смрти председника Скупштине општине Кула Бобана Дамјановића

Одржана Комеморативна седница поводом смрти председника Скупштине општине Кула Бобана Дамјановића

0

Комеморативна седница поводом смрти председника Скупштине општине Кула Бобана Дамјановића одржана је данас у 12 сати у Дому културе Сивац. Окупљенима се обратила заменица председника Скупштине, Зорица Демковић и подсетила их на биографију Бобана Дамјановића, истакавши да је несрећним догађајем отргнут из руку живота.

-По природи ведрог духа, увек спреман да помогне својим суграђанима, пријатељима, несебично се давао да би место у којем је живео учинио бољим за све, рекла је Демковић. Она је додала да ће га сви памтити по добрим делима, племенитости и спремности да помогне другима, истрајности и остваривању заједничких циљева и борби за живот својих суграђана.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић рекао је да ће сви који су познавали Дамјановића, волели га и поштовали, памтити га као доброг и поштеног човека.

-Тешко је живети једностовано и добро, а истовремено бити снажан. Бобан је такав рођен. Бобан је свој ауторитет градио на доброти и на искуству. Као сарадник, недостајаће, као пријатељ, незамењив, рекао је Миљанић. Он је додао да нема установе, министарства, врата која није отворио да би решио неки проблем, а сви су га знали као „Бобан из Сивца“.

-Волео је своју породицу, свој Сивац, своју земљу. Није се штедео радећи. Такви резултати су условили са наградама и функцијама које га никад нису промениле, а од свих му је најдража била „Бобан из Сивца“ и „човек из народа“, рекао је Миљанић.

Дугогодишњи сарадник и пријатељ Жељко Варагић истакао је да је тешко описати бол и тугу која је завладала у Сивцу Бобановим одласком. Он се опростио од Дамјановића испред ФК „Полет“, МЗ Сивац, грађана Сивца и у своје лично име. Окупљене је упознао са фудбалским и спортским успесима Бобана Дамјановића истаквши да је његов допринос клубу немерљив и да ће у њему оставити неизбрисив траг. Варагић је истакао да је Дамјановић имао велике планове за Сивац, а многе је већ остварио.

-Волео је своје место. Био је поносан на Сивац и желео је најбоље за сваког Сивчанина, рекао је Варагић.

Варагић је напоменуо да ће Дамјановић посебно недостајати колективу МЗ Сивац, са којим је делио све, славио, празновао и туговао.

У име породице Дамјановић, Марина Вељковић се захвалила свима који су дошли на Комеморативну седницу са поруком да чувају сећање на Бобана Дамјановића.

Породица и присутни су се на крају Комеморативне седнице опростили од Бобана Дамјановића песмом „Нема више друга мог“.

Бобан Дамјановић је сахрањен данас на месном гробљу у Сивцу, уз присуство породице, родбине, пријатеља, сарадника, познаника и грађана.

Share.

Comments are closed.