u bodi Садња багрема и санација депоније у Сивцу

Садња багрема и санација депоније у Сивцу

0

Сивчани су и овог викенда искористили лепо време и наставили да уређују своје место. Данас се радило на две локације. Прва акција, коју је организовала Месна заједница Сивац на иницијативу грађана, спроведена је код великог моста где је засађено 300 младица багрема, рекао нам је Миленко Рајић, секретар Месне заједнице Сивац и додао да је ово само једна у низу акција које су планиране овог пролећа. „У претходна три месеца засађено је хиљаду садница багрема и четири стотине садница тополе“, рекао је Рајић.

На другој локацији је санирана дивља депонија. Реч, о старој сивачкој депонији где су грађани износили и грађевински отпад и смеће и затрпали прилаз њивама.

-Након успешне акције на санирању дивље депоније на улазу у Сивац Месна заједница и ЈКП „Радник“ су одлучили да реше и проблем дивље депоније на локацији где се некада налазила сивачка депонија. Неконтролисано бацање смећа отежало је пролаз пољопривредним произвођачима  до њива, а и смеће се ширило по ораницама што је и велики еколошки проблем, рекао је секретар Рајић.

Из Јавног предузећа „Радник“, које санира поменуту депонију грађанима је упућен апел да не износе смеће на места која нису предвиђена за то. Жељко Маџарев, директор, ЈКП „Радник“ Сивац је замолио грађане да се прво консултују са комуналним радницима или оду у Месну заједницу где ће добити информацију на који начин и где да одлажу отпад и нагласио да се на дивљој депонији која се санира може одлагати искључиво грађевински отпад, а све остало смеће на постојећој депонији.

Осим редовног чишћења и одржавања зелених површина ЈКП Радник и Месна заједница Сивац у сарадњи са удружењима грађана, ловцима и риболовцима наставиће и наредог викенда да раде, а како је најављено у оквиру следеће акције биће обављена санитарна сеча дрвећа на Малом Стапару и садња багрема на неколико локација.

Share.

Comments are closed.