u bodi Фудбалери Хајдука освојили бод у гостима

Фудбалери Хајдука освојили бод у гостима

0

Фудбалери Хајдука су у другом колу првенства у Српској лиги група Војводина освојили бод у гостима, јер су са Тисом у Адорјану играли нерешено 1:1. Хајдук је био бољи, прво полувреме решио у своју корист голом центарфора Вукана Поповића, у другом имао пар шанси да вођство увећа и обезбеди победу и онда у надокнади времена прима гол за коначних 1:1. Хајдук је тренутно шести на табели са 4 освојена бода, а у наредном колу, на свом терену дочекује Динамо из Панчева.

Друго коло првенства у Сомборској подручној лиги обележио је играч Црвенке Милан Суботић, који је са своја два гола донео победу Црвенки против екипе Будућности из Гложана. Први гол Суботић је постигао у 23. минуту из оправдано досуђеног једанаестерца, а други у 54. минуту из слободног ударца. Тако је Суботић поновио учинак из првог кола када је и у Парагама био двоструки стрелац. Русин из Руског Крстура је на гостовању у Бачком Грачацу изгубио од домаћина Борца са 2:1, полувреме 1:0. Повели су домаћини из пенала, да би у другом полувремену Русин голом Јанка Кулића из пенала изједначио, а одмах након изједначења фудбалери Борца су постигли други гол и ту предност успели да сачувају до краја сусрета. Наш трећи представник у Сомборској подручној лиги, фудбалери Липара су пред својим навијачима са Кордуном из Кљајићева играли нерешено 2:2. Гости су прво полувреме решили у своју корист са 2:0, водили све до 89. минута када је Ђукић из пенала смањио, да би голом у надокнади времена Несторовић Липару донео бод. Након другог кола Русин је осми, а Црвенка девета са по 3 бода, док је Липар четрнаести са једним бодом. У трећем колу Русин дочекује екипу Радничког из Раткова, Црвенке иде у госте Полету у Каравуково, а Липар је гост Будућности у Парагама.

Почело је првенство у Сомборској међуопштинској лиги први разред у којој се такмиче Кула, Полет из Сивца и Младост из Крушчића. Нову сезону Полет је почео победом, јер је на свом терену у Сивцу победио екипу Граничара из Риђице са 2:1. Након вођства гостију искусни Фуртула је у 25. минуту изједначио, а победу је Полету донео Никола Марковић голом којег је постигао у 89. минуту. Разочарали су фудбалери Куле који су на свом терену на Гедеру изгубили од Омладинца из Буковца са 3:0. Младост из Крушчића је на гостовању у Алекси Шантићу поражена са 6:1, а почасни гол за Младост постигао је Лука Шуковић. У другом колу првенства Полет је поново домаћин и у Сивцу ће угостити Алексу Шантића, Младост ће у Крушчићу дочекати екипу Дунава из Бачког Моноштора, док ће Кула бити гост Задругара у Српском Милетићу.

Екипа „Арес ВНД“ из Куле је победник традиционалног ноћног турнира малом фудбалу у Липару, којег Фудбалски клуб „Липар“ организује у склопу обележавања сеоске славе Велике Госпојине“, а који од ове године носи назив „Меморијал Горан Марчетић – Мачак“ у знак сећања на некадашњег играча Липара. Екипа „Арес ВНД“ је у финалном сусрету победила екипу „Летећи Холанђанин“ из Врбаса са 5:4, тек бољим извођењем пенала, јер је сусрет у регуларном делу завршен нерешено 2:2. Треће место на турниру у Липару освојила је екипа „ММ Гвожђара“ из Куле која је победила екипу „МИГ Монт“ из Липара са 5:2. Победнику липарског турнира екипи „Арес ВНД“ је припала награда од 120 хиљада, другопласирани „Летећи Холанђанин“ је добио 50, а трећепласирана „ММ Гвожђара“ 20 хиљада динара. За најбољег играча турнира у Липару проглашен је члан екипе „Арес ВНД“ Милан Суботић, најбољи стрелац је Јанко Кулић, члан „ММ Гвожђаре“, а најбољи голман је Мартин Маринковић, члан екипе „Летећи Холанђанин“. Треба рећи и то да су покровитељи турнира били Земљорадничка задруга „Соколац“ из Липара и „Сторк група“ из Куле, а да је организатор турнира Фудбалски клуб „Липар“ сваке вечери за посетиоце приређивао томболу, са вредним наградама, које су обезбедили спонзори турнира. У финалној вечери главна награда је била телевизор и њега је добио Липарчанин Лука Драгић.

Ђ.Бојанић

Share.

Leave A Reply