u bodi Преглед спортских дешавања у данима викенда

Преглед спортских дешавања у данима викенда

0

Када су спортски колективи из кулске општине у питању пред нама је још један занимљив спортски викенд, а обележиће га фудбалска, одбојкашка, рукометна и кошаркашка дешавања.

У четвртом колу првенства у Српској лиги група Војводина фудбалери Хајдука гостују у Бачкој Паланци где ће се састати са екипом Стари град. Куљани су у прошлом колу разочарали, јер су на свом терену доживели пораз, док је екипа Стари град у прошлом колу славила у гостима и на крилима те победе сигурно ће желети да и пред својим навијачима остваре нови успех. То само говори да фудбалерима Хајдука неће бити ни мало лако, али народна изрека каже: на муци се познају хајдуци. Уколико фудбалери Хајдука пруже свој максимум реалне су шансе да се из Бачке Паланке могу вратити задовољни.  Сусрет Стари град – Хајдук ће у Бачкој Паланци бити одигран сутра, а почеће у 16 часова и 30 минута.

Четврто коло првенства у Сомборској подручној лиги обележиће општински дерби: у Црвенки ће се састати Црвенка и Русин из Руског Крстура. Обе екипе су у прошлом колу поражене и желеће да се искупе за неуспех, што само обећава добру фудбалску представу. Сусрет фудбалера Црвенке и Русина из Руског Крстура ће на стадиону „Милорад Џомба“ у Црвенки бити одигран сутра, а почеће у 16 сати и 30 минута. Наш трећи представник у Подручној лиги фудбалери Липара дочекују Будућност из Гложана. Липарчани су у претходна три кола освојили само бод и разумљиво је што најављују да ће у недељу, од 16 часова и 30 минута,уз помоћ својих навијача уписати и прву победу.

У трећем колу првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред од три наша преставника само је Кула домаћин. Куљани ће на Гедеру угостити екипу БСК-а из Бачког Брестовца. Полет из Сивца је гост Дунава у Бачком Моноштору, док Младост из Крушчића иде у госте Омладинцу у Дероње. Сви ови сусрети су на програму у недељу, а почеће у 16 часова и 30 минута.

Синоћ је окончано такмичење по групама на ноћном турниру у малом фудбалу који је у току у Црвенки, а у одиграним сусретима су постигнути следећи резултати: у конкуренцији пионира Фламинго је победио Полет из Сивца са 4:2. У првом сусрету сениора ММ Гвожђара и Углед су играли нерешено 2:2, а у другом је екипа Ватрос победила АТВ Панонију са 7:3. Вечерас ће у пионирској конкуренцији, од 19 часова и 30 минута снаге одмерити екипе Рудна глава и Полет из Сивца. У сениорској конкуренцији су вечерас на програму сусрети четвртфинала. У првом од 20 часова и 10 минута састаће се Ватрос и ММ Гвожђара, у другом од 21 сат Пинк Пантер и Селтик паб, у трећем од 21 сат и 50 минура Малина и Комуналац, и у четвртом од 22 сата и 40 минута састаће се Углед и Аутоделови Ферари.

Овог викенда на терен ће и одбојкаши Хајдука, нови чланови Друге републичке лиге. Куљани ће у квалификационом сусрету Купа Србије на територији Војводине угостити Кикинду. Сусрет ће бити одигран у недељу, у хали Основне школе „Петефи бригада“ , почеће у 11  часова, а победник овог дуела ће у четвртфиналу Купа Србије на територији Војводине дочекати екипу Баната из Вршца.

Остали наши спортски колективи ће дане викенда искористити за одигравање контролних утакмица, кроз које ће проверавати шта су до сада у припремама урадили.

Рукометаши Црвенке, чланови Супер Б лиге ће вечерас одиграти пријатељски сусрет са екипом Херцеговца у Гајдобри, чланом Прве лиге Србије – група Војводина. Сусрет у Гајдобри ће почети у 19 часова и 30 минута, а данас би, када је Рукометни клуб „Црвенка“ у питању требало да буде решено и питање тренера, јер је досадашњи тренер Владимир Зејак поднео оставку.

Кошаркаши Хајдука, чланови Прве Српске лиге, у склопу припрема за нову сезону сутра гостују у Новом Саду где ће од 13 часова одиграти пријатељски сусрет са екипом Стар, чланом Прве Б лиге Србије.

Ђ.Бојанић

Share.

Leave A Reply