u bodi Омладинска репрезентација Србије победила омладинску репрезентацију Црне Горе 5:0

Омладинска репрезентација Србије победила омладинску репрезентацију Црне Горе 5:0

0

Протекли спортски викенд обележило је гостовање омладинске репрезентације Србије и њена победа у Кули против селекције Црне Горе, као и победа фудбалера Хајдука у првенству Српске лиге група Војводина.

Фудбалски клуб Хајдук и општина Кула су и ове године били део 27. по реду меморијалног омладинског турнира фудбалера  „Стеван Вилотић Ћеле“, којег организује Фудбалски савез Србије. Хајдук и општина Кула су јуче угостили омладинске репрезентације Србије и Црне Горе које су одиграле сусрет у оквиру другог кола „Ћелетовог“ Меморијала. Доминантни су били омладинци Србије који су репрезентацију Црне Горе победили са 5:0, полувреме 3:0. Убедљив резултат, убедљива и игра. Двоструки стрелац за репрезентацију Србије био је Јован Митуљкић, а по једном  су се у стрелце уписали Владимир Милетић, Марко Лазетић и Срђан Хрстић.

Фудбалери Хајдука су у 4. колу првенства у Српској лиги група Војводина на гостовању у Бачкој Паланци остварили значајну победу, савладавши домаћина, екипу Стари град са 2:1. Значајну, из више разлога: први јер је пред сусрет у Бачкој Паланци, а након пораза од Динама из Панчева у Кули тренер Ивица Францишковић напустио клуб, а други јер је победом управо анулиран тај пораз од Динама. У првом полувремену фудбалери Хајдука су одиграли стегнуто и након неколико везаних грешака дозволили екипи Стари град да дође у вођство. У другом полувремену, уласком у игру Милоша Манојловића Хајдук је заиграо знатно боље, са више енергије и такву игру крунисао головима Јанчића и Мацановића и тако дошао до победе. Хајдук је тренутно пети на првенственој табели са седам освојених бодова, а у наредном колу на свом терену дочекује екипу Борца из Шајкаша.

Четврто коло првенства у Сомборској подручној лиги обележио је општински дерби одигран у Црвенки и у којем су фудбалери Русина из Руског Крстура заслужено победили Црвенку са 2:0. Хендикепирани неиграњем капитена Милана Суботића и нападача Бабића фудбалери Црвенке нису могли да се одупру доброј игри гостију из Руског Крстура и треба да захвале одличном голману Јокићу што нису доживели праву катастрофу. Стрелци за Русин у дуелу са Црвенком били су Кулић и Филип Вујовић. Фудбалери Липара нису успели да убележе прву првенствену победу, већ су на свом терену изгубили од Будућности из Гложана са 2:1. Гости су прво полувреме решили у своју корист са 2:0, Липарчани у другом делу покушавали да стигну, али су само голом Дејана Давидовића успели да ублаже пораз. Русин је тренутно десети на табели са 6 бодова, Црвенка тринаеста са 3, а Липар петнаести са једним бодом. У наредном, петом колу првенства, Русин у Руском Крстуру дочекује Војводину из Товаришева, Црвенка је гост Борца у Обровцу, а Липар иде у госте Полету у Каравуково.

У трећем колу првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред фудбалери Куле су на Гедеру победили екипу БСК из Бачког Брестовца са 2:1. Изгарали су изабраници Слободана Кукоља, пружили свој максимум и уписали три нова бода. Голове за Кулу су постигли Бортник и Хусак. Обрадовали су и фудбалери Полета из Сивца који су на гостовању у Бачком Моноштору победили екипу Дунава са 2:0. Голове за Полет су постигли Рашковић и Марковић. Наш трећи представник у овом степену такмичења, фудбалери Младости из Крушчића су на гостовању у Дероњама изгубили од Омладинца са 6:1. Почасни гол за Младост постигао је Шћепановић. Након три одиграна кола Полет је трећи на табели са 7 бодова, Кула седма са 6, а Младост дванаеста са 3 освојена бода. У четвртом колу Полет у Сивцу дочекује Омладинца из Дероња, Младост ће у Крушчићу угостити екипу Тереквеша из Свилојева, а Кула иде у госте Хајдуку у Стапар.

Победник традиционалног ноћног турнира у малом фудбалу, који је синоћ у организацији Фудбалског клуба „Црвенка“ завршен у Црвенки је екипа ММ Гвожђара, која је у финалном сусрету победила Малину са 3:2. Треће место је освојила екипа Селтик паб која је победила екипу Ауто делови Ферари такође са 3:2. Пре завршних утакмица у сениорској конкуренцији најпре је одиграна ревијална утакмица дечака рођених 2013. односно 2014. године у којој су се састали Црвенка и Полет из Сивца, а дуел је завршен нерешено 1:1, да би потом у последњем турнирском сусрету у пионирској конкуренцији екипе Фламинго и Тортино из Сивца, а реч је о пионирима Полета играли нерешено 2:2, што је било довољно екипи Фламинга да буде првак турнира у пионирској конкуренцији. Победничкој екипи у сениорској конкуренцији, а то је ММ Гвожђара припала је награда од 100 хиљада, другопласираној Малини 40, а трећепласираном Селтик пабу 20 хиљада динара. На црвеначком турниру су проглашавани и најбољи појединци. У пионирској конкуренцији најбољи играч је члан екипе „Фламинго“ Сергеј Вујевић, најбољи стрелац Богдан Анђелић, а најбољи голман Страхиња Ребић, оба из екипе „Тортино“. У сениорском узрасту за најбољег играча турнира у Црвенки проглашен је Недо Славуљица, члан Малине, најбољи стрелац је Дарко Сушић, члан ММ Гвожђаре, а најбољи голман Јовица Калинић, такође члан екипе која је освојила црвеначки турнир.

Одбојкаши Хајдука нису успели да се пласирају у четвртфинале Купа Србије на територији Војводине, јер су јуче у квалификационом сусрету одиграном у Кули изгубили од Кикинде са 3:0 у сетовима. Фаворит за пласман у Прву лигу Србије, екипа Кикинде је оправдала улогу фаворита, али тренер одбојкаша Хајдука Милорад Лазић истиче да је задовољан игром својих изабраника, јер им је то био први такмичарски сусрет, а показали су да имају квалитет да се супротставе било ком противнику. Одбојкаши Кикинде су од старта утакмице наметнули свој стил игре и први сет добили са 25:15. У другом сету играло се изједначено до резултата 12:12, када гости из Кикинде зхваљујући одличној игри у одбрани одлазе на 18:12. Но, предвођни капитеном Бигићем, уз добар сервис и неколико блокова успевају да се врате у сусрет. Гости су имали 24:21, три сет лопте, али је сјајним смеч сервисом играч Хајдука Јован Крајновић убележио три аса и донео изједначење, али Куљани нису имали више снаге за потпуни преокрет и Кикинда други сет добија са 27.25. Трећи сет одбојкаши Кикинде су добили са 25:20. Хајдук је наступио у саставу: теничари Богдан Марић и Марко Милисављевић, примачи сервиса Стеван Хорн, Стефан Новковић и Марко Ераковић, средњи блокери Бошко Бигић и Милош Гостовић, коректори Немања Ходоњицки и Јован Крајновић и либеро Вук Маленица.

Кошаркаши Хајдука, чланови Прве српске лиге су у склопу припрема за наредну сезону у суботу гостовали у Новом Саду и одиграли контролни сусрет са екипом Стар, чланом Прве Б лиге Србије. Победили су домаћини са 73:68, а тренер кошаркаша Хајдука Данило Боровић истиче да су против екипе која гаји високе амбиције сви играчи имали равномерну минутажу и да је задовољан игром коју су пружили. Наредну проверу спремности кошаркаши Хајдука ће имати у недељу када ће се састати са суботичким Спартаком.

Ђ.Бојанић

Share.

Leave A Reply