u bodi За нама је богат спортски викенд, а у средишту пажње били су фудбал, рукомет и тенис

За нама је богат спортски викенд, а у средишту пажње били су фудбал, рукомет и тенис

0

Фудбалери Хајдука су у 6. колу првенства у Српској лиги група Војводина на гостовању у Старој Пазови изгубили од Јединства са 5:2, полувреме 2:0. Према речима шефа стручног штаба Хајдука Жељка Рачића била је то веома чудна утакмица. Куљани су веома добро почели сусрет, али су ипак дозволили домаћину да постигне два лака гола и поведе са 2:0. У другом полувремену Јединство стиже и до три гола предности, потом следи црвени картон голману Хајдука Дринчићу и са играчем мање Куљани успевају да головима Милана Матијевића смање на 3:2, потом ређају шансе, погађају стативу, да би онда уследио пенал за домаћине, уз црвени картон и резервном голману Хајдука Головићу, па је на гол стао капитен Слободан Вуковић, што домаћини користе, постижу два гола за коначних 5:2. Хајдук је тренутно дванаести на табели са 7 освојених бодова, а у наредном колу дочекује екипу Борца из Сакула.

Шесто коло првенства у Сомборској подручној лиги обележио је општински дерби одигран у Липару, у којем су се састали Липар и Русин из Руског Крстура. Домаћини су одлично отворили сусрет, повели голом Дејана Давидовића, али су фудбалери Русина успели да изједначе, и са 1:1 се отишло на одмор. У другом делу је дошао до изражаја квалитет екипе Русина и недовољна физичка припремљеност Липара, гости постижу три гола и побеђују са 4:1. Стрелци за Русин у Липару су били Холик, Кулић, Сајанковић и Сушић. Наш трећи представник у Сомборској подручној лиги, фудбалери Црвенке су на свом терену изгубили од Борца из Бачког Грачаца са 3:1, полувреме 1:1. Једини гол за Црвенку постигао је капитен Милан Суботић, евроголом из слободног ударца. Русин је тренутно пети на табели са 12 освојених бодова, Црвенка је четрнаеста са 3, а Липар петнаести са једним бодом. У седмом колу првенства, наредног викенда Русин у Руском Крстуру дочекује ЖАК из Сомбора, Црвенка иде у госте Радничком у Ратково, а Липар је гост Борца у Обровцу.

Општински дерби је одигран и у оквиру петог кола првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред, На Гедеру су фудбалери Куле победили Младост из Крушчића са 2:1, а колико су се намучили да дођу до планираних бодова сведочи податак да су победоносни гол постигли у надокнади времена. Стрелци за Кулу били су Гачевић и Хусак, док је гол за Младост постигао Хрнчар. До овог кола непоражени Полет из Сивца је гостовао у Свилојеву и Сивчани су у дуелу са Тереквешом терен напустили погнуте главе, јер су изгубили са 2:1. Два ударца играча Тереквеша завршила су у мрежи Сивчана, а од бројних прилика за Полет само једну је Марковић претворио у гол. Кула је тренутно друга на табели са 12 бодова, Полет четврти са 10, док је Младост дванаеста са 4 освојена бода. У наредном колу следи нови општински дерби: и Сивцу ће се састати Полет и Кула, док ће Младост у Крушчићу угостити екипу Динама из Бачког Брега.

Почело је рукометно првенство у Првој лиги Србије група Војводина у којој се такмиче две екипе из кулске општине: рукометни клубови Лаки из Црвенке и Круле из Сивца. Жреб је хтео да обе ове екипе у првом колу буду гошће у Руми. Екипа Лаки је свој сусрет са Румом одиграла у петак и изгубила га са 39:20, полувреме 21:9. Ако се има у виду да је Лаки убедљиво најмлађа екипа у лиги, са само једном играчицом која је 2005. годиште док су све остале још млађе, онда и не треба да чуди овако убедљив пораз. Најефикаснија у екипи Лаки била је Марија Ивић са 6 голова. Сивачки женски рукометни клуб „Круле“ је новајлија у прволигашком друштву и на премијерном сусрету у Руми Круле је убележио пораз у дуелу са Словеном. Домаћин је славио са 30:23, полувреме 14:10. Најефикасније у екипи Круле биле су Милица Рабреновић са 9 и Александра Јеленковић са 8 постигнутих голова. У другом колу првенства Лаки у Црвенки дочекује екипу Јадрана из Фекетића, док ће Круле у Сивцу угостити екипу Руме.

Тенис клуб „Хајдук“ је протеклог викенда био домаћин Отвореног првенства Куле за тенисере и тенисерке до 14 година старости. Реч је о турниру друге категорије који је уврштен у календар Тениског савеза Војводине. Своје тениско умеће показало је 20 дечака и осам девојчица и након занимљивих мечева победник у конкуренцији дечака је Вук Пантић Црнчевић, члан Тенис клуба Академија Богдан Обрадовић, а у конкуренцији девојчица Верица Зрнић, чланица Тенис клуба Спорт ленд Нови Сад. У финалном сусрету дечака Вук Пантић Црнчевић је са 2:0 у сетовима победио Сергеја Васића, члана Тенис клуба Војводина из Новог Сада, док је Верица Зрнић, такође са 2:0 у сетовима победила Инес Стојановић, чланицу Тенис клуба Спартак из Суботице. Занимљиво је истаћи чињеницу да се победници Отвореног првнства Куле до шампионског пехара дошли без изгубљеног сета. Рецимо и то да су у конкуренцији девојчица треће место поделиле Вања Мириловић, чланица Тенис клуба Елит из Новог Сада и Тара Пранић, чланица Тенис клуба „АНС“ Нови Сад, док су у конкуренцији дечака треће место поделили Крсто Кривокапић, члан Тенис клуба „Трик“ из Београда и Миња Живковић, члан Тенис клуба „БМК“ из Новог Сада.

Ђ.Бојанић

Share.

Leave A Reply