u bodi Најава спортских догађања у данима викенда

Најава спортских догађања у данима викенда

0

Рукометаши Сивца су синоћ, у одложеном сусрету првог кола првенства у Супер Б лиги, на гостовању у Инђији освојили бод, играјући нерешено 33:33 са домаћином Инђијом. Према речима тренера Сивчана Бранка Жежеља његова екипа је лоше отворила сусрет, одбрана је само на моменте играла онако како се очекује, домаћин је у појединим моментима имао и три гола предности, али су рукометаши Сивца успели да надокнаде ту предност, па се и на одмор отишло са нерешених 19:19. У другом полувремену први су опипљивију предност од два гола стекли Сивчани када су у 47. минуту повели са 28:26, али потом следи серија Инђије од 4:0, да би голом у последњем минуту Славуљица Сивцу донео бод, који је вредан јер је освојен у гостима. Најефикаснији у екипи Сивца био је Чабаи са 10 постигнутих голова, а у наредном колу, већ сутра рукометаши Сивца иду у госте Смедереву, а сусрет ће почети у 13 часова.

Наш други члан Супер Б лиге, рукометаши Црвенке у другом колу првенства иду у госте новајлији у лиги, екипи Синђелића у Београд. Осокољени одличном игром и победом против Колубаре изабраници Милоша Митровића најављују да ће уз максимално ангажовање и у Београду јуришати на победу. Наравно, свесни су да неће бити лако, јер је екипа Синђелића непознаница, која је у првом колу славила у Великој Плани, па ће и домаћини желети да овере тај успех. Сусрет рукометаша Синђелића и Црвенке ће у Београду бити одигран у недељу, а почеће у 20 часова.

У трећем колу првенства у Првој лиги за рукометашице обе екипе из наше општине су гости. Женски рукометни клуб Круле из Сивца, нојавлија у лиги гостује у Фекетићу где ће сутра од 20 часова одиграти сусрет са екипом Јадрана, док ће младе црвеначке рукометашице, екипа Лаки такође сутра од 17 часова бити гошће Пролетера у Зрењанину.

Фудбалери Хајдука у осмом колу првенства у Српској лиги група Војводина гостују у Кикинди где ће одмерити снаге са истоименом екипом. Сусрет у Кикинди ће дати одговор јесу ли се Куљани опоравили од катастрофалне игре и исто таквог пораза оствареног у прошлом колу, или ће након гостовања у Кикинди потонути још ниже. Сусрет фудбалера Кикинде и Хајдука ће у Кикинди бити одигран сутра, а почеће у 15 часова и 30 минута.

У осмом колу првенства у Сомборској подучној лиги само је Липар домаћин. Липарчани ће у недељу, пред својим навијачима угостити екипу Борца из Бачког Грачаца. Некадашњи прволигаш, фудбалери Црвенке сутра гостују у Сомбору где се састају са последњепласираним Радничким, док ће Русин из Руског Крстура у недељу у Младенову одмерити снаге против екипе Будућности. Сви ови сусрети ће почети у 15 часова и 30 минута.

У седмом колу првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред, од три наша представника два су гости. Сивачки Полет гостује у Бачком Брегу где ће се састати са Динамом, док Младост из Крушчића иде у госте ОФК Оџацима. Трећи наш представник, фудбалери Куле ће на Гедеру дочекати екипу Алексе Шантића, која је водећа на табели. Сви ови сусрети ће бити одиграни у недељу, а почеће у 15 часова и 30 минута.

У другом колу првенства у Футсал лиги Војводине Клуб малог фудбала Хајдук ће бити домаћин Спартаку из Суботице. Сусрет ће бити одигран у понедељак, у хали Основне школе „Петефи бригада“, а почеће у 21 час.

Овог викенда почиње кошаркашко првенство, а кошаркаши Хајдука у првом колу првенства у Републичкој лиги група север пред својим навијачима дочекују екипу Свети Ђорђе из Житишта. Гости су повратници у Републичку лигу, а Хајдук је суочен са кадровским проблемима, јер што сбог болести, што због изолације из екипе ће изостати капитен Шкрбић, најискуснији играч Бајић, Рнић, Барановски и Кривокапић. Сусрет кошаркаша Хајдука и екипе Свети Ђорђе из Житишта ће у хали Основне школе „Петефи бригада“ бити одигран сутра, а почеће у 19 часова.

Куглаши Хајдука у четвртом колу првенства у Првој војвођанској лиги дочекују екипу Дунава из Бачке Паланке. Сусрет ће у куглани Центра за физичку културу у Врбасу бити одигран у недељу, а почеће у 16 часова.

Ђ.Бојанић

Share.

Leave A Reply