u bodi Протекли спортски викенд обележили су Меморијал “Бобан Дамјановић”, пораз рукометаша Црвенке и победа кошаркаша “Хајдука”

Протекли спортски викенд обележили су Меморијал “Бобан Дамјановић”, пораз рукометаша Црвенке и победа кошаркаша “Хајдука”

0

У суботу је у Сивцу, у организацији Фудбалског клуба Полет одржан меморијални фудбалски турнир „Бобан Дамјановић“ у помен на преминулог бившег фудбалера Полета Бобана Дамјановића. На меморијалном турниру је учествовало дванаест екипа дечака рођених 2013. године, све оно најбоље што у том годишту има фудбалска Војводина. Турнирске утакмице су почеле у суботу у 9 сати, а „Бобанов“ меморијал је свечано отворен у 11 часова. Након поздрава свим учесницима које је упутио секретар „Полета“ Жељко Варагић турнир је отворио председник општине Кула Дамјан Миљанић, да би се потом у име породице Дамјановић организаторима и сви учесницима захвалила Бобанова кћер Дуња. Дванаест екипа учесница је било подељено у три групе и након такмичења по групама уследила је нокаут фаза у којој су поражене екипе завршавале такмичење. Након елиминација у финалу су се нашле новосадска Војводина и домаћин Полет из Сивца. Успешнији су били млади фудбалери Војводине који су победили Полет са 3:1 и тако постали победници првог меморијалног турнира „Бобан Дамјановић“, док се екипа Полета морала задовољити другим местом. У утакмици за треће место Врбас је победио Младост из Апатина са 1:0. Четири најбоље екипе су добили пехаре и медаље, признања су уручивале кћерке покојног Бобана Дамјановића Дуња и Вања, а организатори су за све учеснике обезбедили сендвиче, слаткише и сокове, а сви су добили и мајице са ликом Бобана Дамјановића. На „Бобановом“ меморијалу, уз најбоље екипе награђани су и најбољи појединци. За најбољег голмана турнира проглашен је голман Полета Јушковић, најбољи стрелац је такође члан Полета Ребић, а најбољи играч турнира је Милановић, члан победничке екипе Војводине из Новог Сада.

Организацију првог меморијалног турнира „Бобан Дамјановић“ свесрдно је подржала локална самоуправа.

Рукометаши Сивца су обрадовали своје присталице, јер су у другом колу првенства у Супер Б лиги на гостовању у Смедереву остварили победу, савладавши екипу Смедерева са 25:24, полувреме 13:12 за Сивац. Тако су Сивчани веома успешно отворили сезону, јер су у прва два кола били гости, а на та два гостовања су укњижили три бода. Након стартног ремија у Инђији изабраници Бранка Жежеља су смогли снаге да у Смедереву остваре победу, која је утолико значајнија јер је Сивац играо без неколико својих најбољих играча: најбољег стрелца Марка Чабаија, средњег бека Ненада Славуљице и Петра Шајина који су изостали због обавеза на послу, Џабасан Милан Шајин су повређени, а из изолације полако излази пивот Класан. Тренер Сивца Бранко Жежељ истиче добру игру својих изабраника у одбрани, наметнули су свој ритам, контролисали резултат и у 41. минуту имали три гола предности, када су повели са 18:15. Ипак, домаћин се вратио у утакмицу у 46. минуту стигао до изједначења, да би потом у игри гол за гол рукометаши Сивца имали више нерава и голом Беслаћа у последњем минуту сусрета стигли до победе. Најефикаснији у редовима Сивца били су Калић и Вемић са по седам голова.

Наш други представник у Супер Б лиги, рукометаши Црвенке су, након стартне победе на свом терену, у другом колу били гости новајлији у лиги екипи Синђелића у Београду. На гостовању су Црвенчани убележили пораз, екипа Синђелића их је победила са 29:27, полувреме 12:12. У првом полувремену одбрана Црвенке је деловала на моменте добро и тај део игре је завршен без победника. У другом полувремену, сопственим грешкама рукометаши Црвенке су дозволили екипи Синђелића да стекне пет голова предности, поведе 23:18, али су успели да се врате и изједначе на 25:25. Потом је опет уследило неколико техничких грешака, што је екипа Синђелића искористила и остварила победу. Једноставно, победила је екипа која је била агресивнија, која је више желела победу. У екипи Црвенке најефикаснији је био Перовић са 8 голова.

Након два кола првенства у Супер Б лиги Сивац 69 је четврти на табели са 3 освојена бода, док је Црвенка пета са 2. У трећем колу Сивац 69 дочекује Колубару, а Црвенка је домаћин Апатину.

Попут рукометаша и сивачке рукометашице су протеклог викенда биле успешне. Женски рукометни клуб „Круле“ је у трећем колу првенства у Првој лиги на гостовању у Фекетићу са екипом Јадрана играо нерешено 27:27. Водиле су домаће рукометашице Јадрана у 50. минуту са 25:22, али су чланице екипе Круле смогле снаге да стигну ту предност и заслужено освоје први прволигашки бод. Најефикаснија у екипи Круле била је Милица Рабреновић са 10 постигнутих голова. Наш други представник у Првој лиги, екипа Лаки из Црвенке је уписала и трећи пораз. На гостовању у Зрењанину екипу Лаки је победио Пролетер са 30:23. Већ након првог полувремена које је Пролетер добио са 18:7 било је јасно ко ће освојити бодове. Најефикаснија у екипи Лаки била је Анжели Ловре са 9 голова. Након три кола Круле је осми са једним бодом, док је Лаки једанаести без бодова. У наредном колу екипа Круле у Сивцу дочекује Пролетера из Зрењанина, а Лаки иде у госте Мокрину.

Фудбалери Хајдука су у осмом колу првенства у Српској лиги група Војводина гостовали у Кикинди где су од домаћина Кикинде поражени са 3:1, полувреме 1:1. Био је то четврти везан пораз фудбалера Хајдука који су голом Влаисављевића повели, да би у надокнади времена у првом полувремену Кикинда стигла до изједначења. У другом полувремену домаћини постижу још два гола и уписују победу. Треба констатовати да Хајдуку једноставно недостаје играча. Клуб су напустили оба Манојловића и Матијевић, те уз кажњене голмане и Шушњара који је одсутан због корона висуса чини се да се више није ни могло. Хајдук је тренутно дванаести на табели са 7 освојених бодова, а у наредном колу на свом терену у Кули дочекује водећег Бечеја.

Све три фудбалске екипе из кулске општине које се такмиче у Сомборској подручној лиги су у осмом колу првенства биле успешне и оствариле победе. Некадашњи прволигаш Црвенка је као гост победила Радничког у Сомбору са 5:2, полувреме 3:0. По два гола за Црвенку постигли су Милан Суботић и Поповић, а један Марко Керекеш. И Русин из Руског Крстура је славио у гостима. На гостовању у Младенову Русин је голом Александра Кочиша, постигнутим у другом минуту савладао домаћина, екипу Будућности са 1:0. Фудбалери Липара су тек у осмом колу уписали прву победу. На свом терену Липар је победио Борац из Бачког Грачаца са 4:1, полувреме 2:0. Голове за Липар постигли су Несторовић из пенала, Басарић, Новаков и Шеган. Русин је пети на табели са 15 бодова, Црвенка је тринаеста са 6, а Липар четрнаести са 4 бода. У наредном колу Русин у Руском Крстуру дочекује водеће Братство из Пригревице, Црвенка ће угостити Војводину из Товаришева, док Липар иде у госте Радничком у Ратково.

Дерби седмог кола првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред одигран је јуче на Гедеру у Кули и у њему је домаћин Кула са 1:0 победила до овог кола водећег Алексу Шантића. Победоносни гол постигао је Анђелковић. Овом победом Кула је омогућила другом клубу из наше општине сивачком Полету да постане лидер. Полет је на гостовању у Бачком Брегу победио екипу Динама са 2:1, а оба гола за Сивчане постигао је Жељко Рашковић. Наш трећи представник, Младост из Крушчића је на гостовању у Оџацима убедљиво поражена. ОФК Оџаци су савладали Младост са 8:0. Сивачки Полет је први на табели са 16 бодова, Кула је четврта са 15, док је Младост једанаеста са 7 бодова. У наредном колу Полет у Сивцу дочекује ОФК Оџаке, Младост ће у Крушчићу угостити Омладинца из Буковца, а Кула иде у госте Дунаву у Бачки Моноштор.

Кошаркаши Хајдука су успешно почели првенствену сезону у Републичкој лиги група север. У премијерном сусрету одиграном пред својим навијачима кошаркаши Хајдука су победили екипу Свети Ђорђе из Житишта са 73:65, иако су гости прво полувреме решили у своју корист са 39:38. Но, сјајном игром у трећој деоници коју су добили са 22:10, кошаркаши Хајдука су остварили победу. Најефикаснији у редовима Хајдука били су Сувајџић са 22 и Тешовић са 18 поена. У наредном колу кошаркаши Хајдука иду у госте Тополи у Бачку Тополу.

Куглаши Хајдука су у четвртом колу првенства у Првој војвођанској лиги као домаћини у Врбасу победили екипу Дунава из Бачке Паланке са 5:3 у поенима, односно 3190:3153 у обореним чуњевима. Поене за Хајдук освојили су Марко Ераковић са 550, Мирко Бакић са 547 и Владимир Тришић са 527 оборених чуњева, а два поена су Куљани освојили због укупно више оборених чуњева. Куглаши Хајдука су тренутно трећи на табели са 6 бодова и утакмицом мање, а у наредном колу иду у госте Голубинцима.

Ђ.Бојанић

Share.

Leave A Reply