u bodi Вода у Сивцу задовољавајућег квалитета

Вода у Сивцу задовољавајућег квалитета

0

Ових дана у посети месној заједници био је директор ЈКП “Радник” Мирко Илић , а тема разговора са секретаром Бобаном Дамјановићем је било водоснабдевање и квалитет воде у нашем месту. Тим поводом директор ЈКП “Радник” је нагласио да је са најновијим инвестицијама тј. уградњом фреквент регулатора успостављен константан притисак и проток за насељено место Сивац, чак и у горњем делу где је ранијих година било отежано водоснадбевање.

-Уградњом фреквента црпимо воду из дубоких бунара , док смо плитке бунаре(3) ставили у резерву , па чак и у летњем периоду када је највећа потрошња воде К= 68 л/с.Самим тим побољшан је квалитет воде, посебно физичко-хемијске особине , јер су ранијих година коришћени плитки бунари да би се успоставио потребан притисак и проток што је имало за последицу повећан садржај гвожђа у води, сада тога више нема.- рекао је Илић.

У мају прошле године уграђен је нови бунар у Сивцу и први реверсни бунар дубине 135 метара. Цена бунара је била 9 милиона динара , а средства су обезбеђена преко конкурса Секетаријата за пољопривреду у изосу од 6 милиона динара, МЗ Сивац је учествовала са 2 милиона динара и са 1 милион предузеће ЈКП “Радник” (хидрогеолошка истраживања, радови на бунару, копање, спровођење каблова, равнање…)

У наредном периоду у 2017 години планира се изградња још једног реверсног бунара како би водоснадбевање било омогућено за један дужи временски период, затим израда пројекта за изградњу новог бунара као и пројекта црпне станице на релацији М.Јелића – Б.Ђиласа да би се обезбедио још стабилнији притисак за горње насеље.

Директор ЈКП ” Радник ” Мирко Илић је још нагласио да је јако задовољан са квалитетом воде у Сивцу , посебно са физичко-хемијским и микробиолошким особинама и да до потошача стиже здрава и квалитетна вода.Такође је наглашена добра сарадња са секретаром МЗ у протеклом периоду и нада да ће тако остати и надаље.

Share.

Comments are closed.