u bodi Победнички пехар у рукама домаћина

Победнички пехар у рукама домаћина

0

Сивац је протеклог викенда био у знаку рукомета, јер је овдашњи рукометни клуб „Сивац 69“ био домаћин шеснаестог по реду меморијалног турнира „Владе и Новак“, којег Сивчани организују у помен на своју двојицу трагично страдалих чланова Влада Џувера и Новака Стијеповића. Уз домаћина „Сивац 69“ на Меморијалу су наступили Супер Б лигаши Врбас и Црвенка, као и прволигаш Херцеговац из Гајдобре.

Овогодишњи турнир је у суботу отворио председник општине Кула Дамјан Миљанић истичући да му чини част што може да отвори једно овакво рукометно окупљање, а част да га играчки отворе припала је Црвенки и Херцеговцу из Гајдобре. Иако су прво полувреме решили у своју корист са 20:16 рукометаши Црвенке су пласман у финале обезбедили тек бољим извођењем седмераца победивши са 39:38, јер је у регуларном делу сусрет завршен нерешено 37:37. Потом су снаге одмерили домаћин Сивац 69 и Врбас. Победио је Сивац 69 са 27:23, иако су млади Врбашани прво полувреме решили у своју корист са 13:11. Тако су у недељу, другог турнирског дана у сусрету за треће место играли Врбас и Херцеговац. Славили су Врбашани са 40:21, и тако освојили треће, док је Херцеговцу припало четврто место. У финалу, у судару Супер Б лигаша домаћин Сивац 69 је био бољи ривал и заслужено је победио Црвенку са 36:33, полувреме 21:13, те тако освојио победнички пехар, дар Рукометног савеза Војводине. Након одигране финалне утакмице награде најбољима уручивале су младе Катарина Чабаркапа и Ивана Тркља, кћерке сестара покојних Новака и Влада, у чији помен је турнир и организован. Све екипе учеснице су добиле дипломе, „Сивац 69“ победнички пехар, а када су појединачна признања у питању и она су припала члановима Сивца: најбољи голман је Марко Максимовић, а најбољи играч и стрелац меморијалног турнира“Владе и Новак“ је Марко Чабаи, који је у два сусрета постигао 21 гол.

Фудбалери Хајдука су разочарали, јер су у сусрету трећег кола првенства у Српској лиги група Војводина на свом терену поражени од Динама из Панчева са 1:0. Гости су залужено славили, јер су, поготово у првом полувремену, у свим елементима игре надвисили екипу Хајдука која је захваљујући само сјајним одбранама младог голмана Дринчића у друго полувреме ушла са минималним заостатком. Имали су домаћини у другом делу прилика да стигну до изједначења, али боље шансе у другом делу да увећају предност имали су фудбалери Динама и када се све сабере заслужено носе бодове у Панчево. Хајдук је седми на табели са 4 освојена бода, а у наредном колу иде у госте екипи Стари град у Бачку Паланку

Неуспешни су били и наши представници у Сомборској подручној лиги у којој се такмиче Црвенка, Русин из Руског Крстура и Липар. Русин је као домаћин у Руском Крстуру поражен од Радничког из Раткова са 4:0. Црвенка и Липар су гостовали и такође убележили поразе. Црвенку је у Каравукову победио Полет са 2:1. Домаћин је у првом полувремену након киксева играча Црвенке повео са 2:0. Црвенчани су у другом делу били бољи, нападали, али су голом Бабића успели само да ублаже пораз. Липар је на гостовању у Парагама изгубио од Будућности са 4:1. Почасни гол за Липар постигао је Несторовић. Након три одиграна кола првенства Црвенка је десета, а Русин дванаести са 3 бода, док је Липар петнаести са једним бодом. У наредном колу на програму је општински дерби: у Црвенки ће се састати Црвенка и Русин из Руског Крстура, док ће Липар на свом терену угостити екипу Будућности из Гложана.

Одиграно је друго коло првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред. Обрадовали су фудбалери Куле који су у првом колу поражени на свом терену, а у другом су као гости савладали екипу Задругара у Српском Милетићу са 4:1. Два гола за Кулу постигао је Хусак, а по један Поповић и Лицембергер. Полет је у Сивцу са екипом Алекса Шантић играо нерешено 3:3, полувреме 1:1. Стрелци за Полет су били Ромић из пенала, Вукашиновић и Фуртула. Искусни Радомир Ромић је имао прилику да буде двоструки стрелац, али је промашио други допсуђени једанаестерац. Младост је у Крушчићу победила екипу Дунава из Бачког Моноштора са 3:0. Два гола за Младост постигао је Дарко Грдинић, а један Милан Медојевић. Полет је тренутно пети на табели са 4 бода, док је Кула седма, а Младост девета са по 3 бода. У наредном колу Кула на Гедеру дочекује БСК из Бачког Брестовца, Полет иде у госте Дунаву у Бачки Моноштор, а Младост из Крушчића је гост Омладинца у Дероњама.

Протекли спортски викенд је обележио и сусрет ветерана фудбалских клубова Црвене звезде из Београда и Липара, који је у петак одигран у Липару, у склопу обележавања сеоске славе Велике Госпојине као и стогодишњице оснивања села Липара. Београђани су дошли да увеличају прославу предвођени легендама Милошем Шестићем, Станиславом Карасијем, Здравком Боровницом, Недељком Милосављевићем, Милошем Бурсаћом, Ненадом Ванићем и другима, а дочекали су их липарске легенде Весо Кокотовић, Мирко Ковач, Ђурика Сабо, Видак Радуловић, Миливоје Ћетковић, Мирослав Зракић и други.

Сусрет је искоришћен да се појединцима ода заслужено признање за добринос развоју фудбала у Липару, па су клупске плакете уручене постхумно учитељу Ђорђу – Ђоки Милеуснићу, Радославу Баришићу, Станку Матићу, ветеринару Драгану Николићу, Светозару Буквићу, Ђорђу Ковачу, Драгомиру Дејановићу, наставнику Милошу – Милету Његовану и Вељку Зракићу – Керију. Плакете су примили њихови потомци, а плакета за допринос у развоју Фудбалског клуба „Липар“ додељена је и нашем прослављеном рвачу Давору Штефанеку, председнику Спортског савеза Србије. Иако је у ревијалним утакмицама резултат увек у другом плану нека остане забележено да су ветерани Црвене звезде победили ветеране Липара са 5:1, а да је почасни гол за Липар постигао Миливоје Ћетковић.

Ђ.Бојанић

Share.

Leave A Reply