u bodi Најава спортских догађања у данима викенда

Најава спортских догађања у данима викенда

0

Овог викенда почиње првенство у рукометној Супер Б лиги, у којој се такмиче рукометаши Црвенке и Сивца. Црвенка у првом колу дочекује старог знанца – Колубару из Лазаревца. Дуели ова два тима су увек били неизвесни, али се Црвенчани надају да ће искористити предност домаћег терена и победом отворити сезону. Хендикеп представља чињеница да је бек Жегарац у карантину, а сви остали играчи су на располагању тренеру Милошу Митровићу. Сусрет рукометаша Црвенке и Колубаре ће у хали „Слободан Чиле Мишковић“ бити одигран сутра, а почеће у 18 часова.

Сивац 69 у првенственој премијери гостује у Инђији где се састаје са истоименом екипом. Сивчани су добро радили у припремном периоду, али ће у Инђију отићи десетковани. Средњи бек Џабасан је због повреде изгубљен за дужи период, пивот Класан је под вирозом, искусни бек Славуљица ће одсуствовати због обавеза на послу, Милан Шајин је ровит, а због повреде ће изостати и бек Јокић, но тренер Сивчана Бранко Жежељ истиче да његова екипа у Инђију одлази без беле заставе. Сусрет рукометаша Инђије и Сивца ће у Инђији бити одигран у недељу, а почеће у 18 часова.

У другом колу првенства у Првој лиги за рукометашице, оба клуба из наше општине су домаћини. Рукометни клуб Лаки у суботу, од 20 часова дочекује екипу Јадрана из Фекетића, док новајлија у прволигашком друштву Женски рукометни клуб „Круле“ у недељу у Сивцу од 18 часова дочекују Руму.

Фудбалери Хајдука у седмом колу првенства у Српској лиги група Војводина на свом терену дочекују екипу Борца из Сакула. Куљани су везали два пораза и сигурно желе да прекину тај негативни низ. Но, неће бити лако, јер је екипа Борца квалитетна о чему сведочи и четврта позиција на табели, а Куљани су ослабљени, јер су у претходном сусрету оба голмана зарадила црвене картоне, па ће против екипе из Сакула бранити млади Александар Дамјановић. Сусрет фудбалера Хајдука и Борца из Сакула ће на стадиону „Милан Средановић“ бити одигран сутра, а почеће у 15 часова и 30 минута.

У седмом колу првенства у Сомборској подручној лиги од три наша представника само је Русин домаћин. Крстурчани ће на свом терену угостити екипу ЖАК- а из Сомбора. Фудбалери Русина су у победничкој серији, везали су три успеха, играју на свом терену, па је логично што желе наставак успешне серије. Фудбалери Црвенке иду у госте другопласираном Радничком у Ратково, а Липар је гост Борца у Обровцу. Сви ови сусрети су на програму у недељу, а почеће у 15 часова и 30 минута.

Шесто коло првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред обележиће општински дерби који ће бити одигран у Сивцу, а у којем ће се састати Полет и Кула. Сивчани су у прошлом колу први пут осетили горчину пораза, Кула је након стартног пораза уписала четири победе, што говори да ће и у Сивцу ићи на победу, а све то обећава занимљиву фудбалску представу. Наш трећи представник у овом рангу такмичења екипа Младости ће у Крушчићу угостити екипу Динама из Бачког Брега. И ови сусрети су на програму у недељу, а почеће у 15 часова и 30 минута.

Куглаши Хајдука у трећем колу првенства у Првој војвођанској лиги гостују у Фекетићу где ће у недељу, од 10 сати одиграти сусрет са екипом Нови елан из Србобрана.

У Црвенки ће у недељу, у организацији Кошаркашког клуба „Јафа Ол старс“ бити одржан „Јафа Ол старс баскетбол куп“. На кадетском турниру учествују београдске екипе Партизан НИС и Мега Сокер Бет, поред њих ту су кадети Бечеја, као и екипа домаћина Јафа Ол-Старс из Црвенке. Такође,са селекцијом млађих пионира учествоваће, уз домаћина „Јафа ОЛ старс“ и екипа Кошаркашког клуба „Ника” из Суботице. Надметања ће у недељу почети у 11 часова, а финални сусрет након којег ће бити додељене медаље и признања екипама почеће у 18 часова.

У склопу припрема за наредну првенствену сезону кошаркаши Хајдука ће сутра гостовати у Гајдобри, где ће одиграти пријатељски сусрет са екипом Херцеговца. Сусрет ће почети у 18 часова.

Ђ.Бојанић

Share.

Leave A Reply