u bodi Одржан састанак поводом иницијативе да се санира Реформаторско Хришћанска црква у Сивцу

Одржан састанак поводом иницијативе да се санира Реформаторско Хришћанска црква у Сивцу

0

Након што је Покрајинска влада подржала иницијативу за обнову Реформаторско Хришчанске цркве у Сивцу, председник општине Кула, Дамјан Миљанић, примио је данас  Епископа  Реформаторске-хришћанске цркве у Србији Белу Халаса. Епископ Халас је предочио изузетно лоше стање у којем се тренутно налази овај верски објекат, као и чињеницу да тренутно може да угрози безбедност грађана. Халас је навео да је добио подршку председника Покрајинске владе, Игора Мировића да се овај пројекат реализује.  Миљанић је истакао да је потребно најпре хитно оградити простор  око црквеног  објекта који се већ деценијама не користи,  да се не  би угрозила безбедност грађана и додао да ће се привремено изместити дечије игралиште, које се налази у непосредно близини цркве. Он је нагласио да општина Кула подржава ову иницијативу, као и да ће урадити све што је у њеној моћи да се нађе решење за сивачку цркву, која је изграђена још 1811 године.

Представници Завода за културу споменика Војводине су најавили да ће урадити потребну техничку документацију како би се, уз финансијку подршку Покрајине, овај пројекат реализовао.

Такође, састанку су присуствовали  заменик председника опшине Кула, Карољ Валка, представници Завода за културу споменика Војводине, секретар месне заједнице Сивац Миленко Рајић, као и  други представници Општине Кула.

Share.

Leave A Reply