u bodi Протекли спортски викенд обележила победа рукометаша Црвенке и убедљив пораз фудбалера Хајдука

Протекли спортски викенд обележила победа рукометаша Црвенке и убедљив пораз фудбалера Хајдука

0

Рукометаши Црвенке, предвођени новим тренером Милошем Митровићем успешно су почели првенствену сезону у Супер Б лиги. У премијерном сусрету одиграном пред својим навијачима рукометаши Црвенке су победили Колубару из Лазаревца са 31: 26, полувреме 16:12. Сјајном игром у одбрани изабраници Милоша Митровића су из такозваних контри и полуконтри постизали лаке голове, а у позиционој игри у нападу пуцачки расположен био је бек Марко Тасић, па победа ни једног тренутка није долазила у питање. Да тренер Митровић у финишу сусрета, када је Црвенка водила и са девет голова разлике није дао прилику и резервистима победа би била још убедљивија. Најефикаснији у редовима Црвенке са 9 голова био је Саво Бошковић, који је поглашен и играчем утакмице.

У наредном колу Црвенка иде у госте новајлији у Супер Б лиги, екипи Синђелића.

Наш други представник у Супер Б лиги, Сивац 69 је требао да гостују у Инђији, али због болести и повреда играча, на захтев оба клуба и Инђије и Сивца сусрет је одложен и биће одигран у четвртак, 30. септембра.

У другом колу првенства у Првој лиги за рукометашице екипа Лаки је у Црвенки дочекала екипу Јадрана из Фекетића и изгубила са 34:27, полувреме 16:9 за екипу Јадрана. Једноставно, гошће из Фекетића су квалитетнији састав што су на терену и показале. Најефикаснија у екипи Лаки била је Жељана Таталовић са девет постигнутих голова. Новајлије у Првој лиги, екипа Круле је прволигашку премијеру у Сивцу имала против екипе Руме. Искуснији састав гошћи остварио је победу од 29:22, полувреме 13:10 за Руму. Екипа Круле је била равноправна у првих двадесетак минута, па је тако у 23. минуту резултат гласио 9:9, да би у преосталих седам минута првог полувремена Сивчанке постигле само један, а примиле четири гола. У другом полувремену искусне рукометашице Руме су ту разлику вешто одржавале да би средином тог дела игре отишле на плус шест и потом рутински сусрет привеле крају.Најефикаснија у екипи Круле била је Александра Јеленковић са 9 постигнутих голова. Након два кола првенства и Лаки и Круле су без бодова, а у трећем колу екипа Круле иде у госте Јадрану из Фекетића, док ће екипа Лаки бити гост Пролетера у Зрењанину.

Протекли фудбалски викенд ће остати упамћен по катастрофалном поразу фудбалера Хајдука. Куљани су у седмом колу првенства у Српској лиги група Војводина, пред својим навијачима дочекали екипу Борца из Сакула. Истина, Хајдук је у сусрет ушао играчки десеткован, али мало ко је очекивао да ће Борац из Сакула у Кули победити Хајдука са чак 7:0. Више од тако убедљивог пораза све присталице Хајдука боли оно што су гледали: безвољан, безидејан Хајдук, играче којима је било свеједно да ли је један или седам нула. Ево шта смо након сусрета фудбалера Хајдука и Борца из Сакула забележили у разговору са тренером Хајдука Жељком Рачићем.

Хајдук је тренутно дванаести на табели са 7 освојених бодова, а у наредном колу иде у госте Кикинди.

Седмо коло првенства у Сомборској подручној лиги неће по добром памтити представници из кулске општине, јер су сва три поражена. Изненадио је Русин који је након три узастопне победе на свом терену у Руском Крстуру поражен од сомборског ЖАК-а са 4:1. При резултату 1:1, најефикаснији играч Русина Јанко Кули није постигао гол из пенала, гости из контре стижу до вођства од 2:1 да би до краја сусрета постигли још два гола и заслужено славили. Гол за Русин постигао је Сајанковић. Црвенка је гостовала у Раткову где је од домаћина Радничког поражена са 4:3. Овај сусрет ће остати упамћен по томе што је Црвенка са два гола Шакића и једним Бабића полувреме завршила са 3:0 у своју корист, али у другом полувремену као да им је понестало снаге што је екипа Радничког искористила и пораз претворила у победу. Наш трећи представник Липар је на гостовању у Обровцу изгубио од домаћина Борца са 4:1. Једини гол за Липар постигао је Страхиња Новаков. Након седам кола првенства Русин је седми са 12 бодова, Црвенка је четрнаеста са 3, а Липар петнаести са само једним бодом. У наредном колу Црвенка је опет гост и иде Радничком у Сомбор. Липар ће на свом терену дочекати екипу Борца из Бачког Грачаца, а Русин иде у госте екипи Будућности у Младеново.

Шесто коло првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред обележио је општински дерби који је одигран у Сивцу, а у којем је домаћин Полет победио Кулу са 3:1. Два гола искусног Ромића и један Марковића били су довољни Сивчанима, да против, како рече тренер Куле Слободан Кукољ очајних Куљана остваре победу. Гол за Кулу је постигао Гачевић. Наш трећи представник у овој лиги Младост је у Крушчићу са 5:0 победила Динамо из Бачког Брега. Три гола за Младост постигао је Радојица Јовановић, а по гол су постигли Грдинић и Шћепановић. Полет је тренутно други на табели са 13 бодова, Кула је пета са 12, а Младост десета са 7 бодова. У наредном колу Кула дочекује Алексу Шантића, сивачки Полет иде у госте Динаму у Бачки Брег, а Младост је гост ОФК Оџака.

У трећем колу првенства у Првој војвођанској лиги куглаши Хајдука су гостовали у Фекетићу где су победили екипу Нови елан из Србобрана са 7:1 у поенима, односно 3132:3084 у обореним чуњевима. Највреднији резултат у екипи Хајдука остварио је Драган Ђорђевић који је оборио 560 чуњева, а поене су освојили и Марко Ераковић са 525, Владимир Тришић са 515, Милорад Вуксан са 514 оборених чуњева. Куглаши Хајдука су тренутно трећи на табели са 4 бода, али и утакмицом мање, а у нардном колу дочекују екипу Дунава из Бачке Паланке.

У Црвенки је јуче, у организацији Кошаркашког клуба „Јафа Ол старс“ одржан „Јафа Ол старс баскетбол куп“. На кадетском турниру учествовале су београдске екипе Партизан НИС и Мега Сокер Бет, поред њих учесници су били и кадети Бечеја, као и екипа домаћина Јафа Ол-Старс из Црвенке. У полуфиналним сусретима Мега је победила партизана са 106:55, а у другом Јафа Ол старс је победио екипу Бечеја са 76:25. Након полуфиналних утакмица кадета на терен су изашли млађи пионири Јафа Ол старса који су изгубили од суботичке Нике са32:25. У завршници кадетског турнира, у утакмици за треће место кадети Партизана су победили екипу Бечеја са 71:17, да би потом у финалу београдска Мега победила Јафа Ол старс са 96:59 и тако постала победник Јафа Ол старс баскетбол кула“. Након финалне утакмице уследило је уручење признања. За најкориснијег играча турнира проглашен је члан Меге Алекса Влајић, а за играча у успону Михаило Радуловић, члан Јафа ОЛ старса. Медаље и пехаре најбољима уручио је Жељко Родић, представник Компаније Јафа, а захвалнице за учешће на турниру свим екипама уручио је председник Кошаркашког клуба Јафа Ол старс Аранђел Семиз. Специјално признање у знак захвалности за подршку развоју Кошаркашког клуба Јафа Ол старс примио је представник Јафе Жељко Родић, а сви учесници турнира су добили и слатке пакете које је обезбедио генерални спонзор црвеначког кллуба Компанија Јафа.

Ђ.Бојанић

Share.

Leave A Reply